Alternatieve tours in Leuven

Ontdek hier wat CitiesByBike nog van wondermooie fietsroutes aanbiedt

Leuven Europese Sporthoofdstad ’21: Wereldkampioenschap Wielrennen Tour

Ontdek en beleef het Leuvens Circuit van het WK Parcours ‘21

Verken zelf de Leuvense lus aan de aankomst van het WK wielrennen, deze lus zullen de renners maar liefst 8x rijden. Onze gidsen laten je de hellingen opklimmen, vertellen leuke weetjes en combineren het WK circuit met enkele prachtige toeristische toppers in de buurt van het circuit zoals een Middeleeuws dorpje en een kasteel. Ook de Bakala Academy waar oa de Rode Duivels zich laten testen, komt aan bod.

Ontdek en beleef het Flandrien Circuit van het WK Parcours ‘21

Flanders Classics Lus: De grote lus door het prachtige glooiende Dijle- en druivenland richting Overijse dient door de renners ook enkele keren gereden te worden. Ook deze lus bieden we aan met een combi WK parcours en toerisme.

Beide lussen kunnen afzonderlijk (elk halve dag) of samen (dagprogramma) gereden worden.

BierTour: Abdijen-en Brouwerijen

Tijdens deze tour met veel groen staat het bier voorop, zowel door de brouwerijen als de 4 prachtige abdijen die we onderweg tegenkomen. Onderweg krijgt ieder de kans om een abdijbiertje te proeven en nadien krijg je er nog ééntje mee naar  huis, beide bij de prijs inbegrepen. Ideaal voor op zondagvoormiddag wanneer de stad net iets minder bruisend is dan anders.

Coole Street-ArtTour

Street-art is een echte hippe, zeer uiteenlopende prachtige kunstwerken duiken overal in de stad op. Meestal zitten ze verborgen en loop je er op enkele meter voorbij zonder dat je ze ziet, maar niet tijdens onze street-arttour. Helemaal boeiend wordt het pas als onze gids je het verhaal achter de tekeningen verteld: vaak onverwacht, ontroerend of verbazend. Er is ook oog voor de verschillende technieken van street-art die je op het einde van de tour zelf kan oefenen tijdens een initatie street-art, laat maar komen die spuitbusjes verf!

Culinaire Tour

De wereld op je bord! Helaas is het niet zo eenvoudig momenteel om exotische gerechten te gaan proeven in verre oorden, maar geen paniek, deze tour laat je van 4 continenten iets lekkers proeven!

Bijvoorbeeld ooit al een Chinese wafel met zijn bubbeltjes geproefd? Voor Europa krijg je een streekspecialiteit. Zuid-Amerika heeft een Mexicaanse lekkernij in petto en Afrika brengt ons naar een echt authentiek Marokkaans eethuisje voor lekker zoets!

Wouden en Bronnen Tour

Ongetwijfeld 1 van de mooiste tours in België! Het beste van 2 werelden!

Deze tour combineert de meeste prachtige zaken die Leuven te bieden heeft zoals ons Middeleeuws dorpje met zijn 16 straatjes, vaak gebruikt om films op te nemen, het magnifieke domein van de Parkabdij met haar vijvers en riviertjes, het kasteel van Arenberg met zijn kasteeltuinen. Wat deze tour echter uniek maakt is dat je ook een groot stuk door het groen fiets: het grootste gemende bos van Vlaanderen waar meer dan 300 reeën en meer dan 50 everzwijnen leven, prachtige vijvers midden van de bossen, mooie weides met koeien met daartussen de kronkelende rivier de Dijle en … last but not least : de enige bron met drinkbaar water aan de rand van een bos die Vlaanderen rijk is en waar vaak een rij mensen staat om grote bussen vol water te vullen wegens de medicinale krachten die aan het water toegedicht worden.

Expo Fietsinfrastructuur ’21 + Tour

In september en oktober 2021 vindt een unieke expo plaats over fietsinfrastructuur. Een fietsspiraal, een fietsbrug, fietsen tussen de bomen, door het water, een fietstunnel… overal in ons land duikt fietsinfrastructuur op. Deze expo geeft je een mooi overzicht over de mooiste en meest unieke fietsinfrastructuur in binnen- en buitenland. Deze expo was eerder al een succes in Frankfurt en zal nu voor het eerst in België te bewonderen zijn.

Close Menu
Boek Hier