Prachtige wouden- en bronnentour

Prachtige wouden- en bronnentour

Leuven
Enkel voor groepen en als privé-tour te boeken
  • Ongetwijfeld de mooiste tocht!
  • Combineer stad en groen
  • Langs Vlaanderens enige bosbron met drinkbaar water

Onze fietstocht

 

Dit is zonder enige twijfel de mooiste tour die je kan maken in en rond Leuven.

Tijdens deze tour wordt het mooiste van Leuven gecombineerd met het mooiste wat de omgeving te bieden heeft.

De absolute toppers van Leuven zoals het Groot Begijnhof, een wondermooi pittoresk Middeleeuws dorpje in de stad en site van de Abdij van ’t Park met zijn mooie gebouwen en prachtige grote vijvers waar steeds honderden zeldzame watervogels vertoeven wordt hier gecombineerd met de mooiste stukken van het grootste gemengde bos van Vlaanderen, het Heverleebos-Meerdaalwoud. Enorme populaties wilde reeën en everzwijnen huizen in dit woud en ook de wolf wordt hier snel terug verwacht gezien de grote van het complex vol met mooi loof- en dennenbomen. 

Onderweg blazen we uit aan de enige bron met drinkbaar water die er nog bestaat in Vlaanderen! Hier heb je ook de mogelijkheid om in alle rust iets te eten aan de oevers van de vijvers van het Zoete Water.

We fietsen nadien langs de rustige meanderende Dijle door een vlak landschap vol met weiden en akkers om dan plots uit de komen in een moerasbos dat in de zomer echte oerwoudallures heeft.

En wat duikt er plots na dit bos op in de verte?! Een heus kasteel temidden van prachtige kasteeltuiinen vol met universiteitsgebouwen, we komen hier terecht in de meeste Amerikaanse universiteitscampus van de Benelux.

Praktische info

Geniet al van enkele sfeerbeelden

© foto’s Rudi Van Beek

Close Menu
Boek Hier