Groepformules Brussel

Groepen welkom!

Voor groepen bieden we speciale prijzen aan, u kan ons hiervoor contacteren via:

Op zoek naar een leuke teambuilding? Contacteer ons!

Hieronder vindt u alvast een overzicht van al onze tours, al deze tours kunnen op vraag naar uw wensen aangepast worden. Voor groepen net als de andere tours hanteren we de regel dat vanaf 15 personen er een extra gids wordt ingezet. De groepen kunnen bij een tussenstop voor een drankje wel zonder probleem indien gewenst samen komen.

Indien gewenst stellen we ook een dagprogramma samen voor een leuk dagje Brussel met maaltijd en bezoek aan bv het Europees Parlement, het museum voor de Europese Geschiedenis, een chocoladeworkshop, een bierproeverij, ….

Levendig Brussel: de Hoogtepunten Tour

Het is als het ware dat men door 10 verschillende steden fietst. De kleurrijke Afrikaanse Matongébuurt op zich is al een hele belevenis, de volkse Marollen, de chique Zavelbuurt, de Europese wijk met het Reuzenei, de prachtige stripmuren, kleurrijke street-art, groene parken, de museumbuurt (Brussel heeft meer dan 100 musea), de prachtige triomfboog in het Jubelpark met zijn kleurrijke parkieten die in vrijheid leven… zijn allemaal erg divers en boeiend.

Onderweg is er een korte pauze met gratis een lekkere warme wafel een langere pauze aan de beste frituur ter wereld waar soms meer dan 150 mensen staan aan te schuiven en waar alle cafés en restaurants op het plein met grote slogans aangeven dat je bij hun binnen of op het terrasjes de frietjes van de frituur mag komen opeten, uniek!

Door Brussels Groen Tour: langs prachtige Italiaanse, Franse en Engelse tuinen en parken

Deze kant van Brussel zal je met verstomming verbazen. Dat Brussel 1 van de groenste Europese hoofdsteden is wordt hier zeer duidelijk. We fietsen eerst via de prachtige Kruidtuin met zijn Italiaanse, Engels en Franse tuin langs het park voor het Koninklijk Paleis en vervolgens door het populaire Jubelpark onder de prachtige triomfboog door waar we ons even in Parijs of Berlijn wanen.

Nadien komen we in een prachtige Engels landschapspark met  een Ardens tintje door zijn stevige heuvels die speciaal aangelegd zijn voor dit park.

Een oud tramspoor omgevormd tot fietspad brengt ons via prachtige wegjes langs een helder stromend riviertje en mooie vijvers naar de indrukwekkende Engelse tuinwijken Logis en Floréal met huisjes allemaal in het geel en groen en alle schilderachtige straatjes genoemd naar volgens en bloemen. Je kan niet geloven dat je hier in Brussel en niet in Engeland bent aan het fietsen bent!

Op het dorpsplein van Watermael-Bosvoorde houden we een pauze om nadien onze prachtige tocht verder te zetten naar het Ter Kamerenbos, een uitloper van het Zoniënwoud, 1 van de oudste wouden van België en het enige dat zich zowel in Wallonië, Brussels als Vlaanderen bevindt. De prachtige vijvers van Elsene met daarrond de vele chique statige Art-Nouveau en Art-Decohuizen brengt ons op het levendige Flageyplein. Vervolgens gaan we via de kleurrijke Afrikaanse Matongéwijk, het verborgen Egmontparkje naar het mooie uitzichtpunt aan het justitiepaleis.

Aan Manneke Pis krijgt iedereen nog een lekkere warme wafel om dan langs de mooie tuintjes op de wandelboulevard de Anspachlaan onze tocht de beëindigen.

1000 jaar Architectuur Tour : van Romaans tot Futuristisch

Deze tour belicht maar liefst 1000 jaar van architectuur in Brussel. Gaande van de allereerste Romaanse stadsmuur zo’n 1000 jaar geleden, de mooie gotische grote bogen in kerken, de statige rechtlijnigheid van de renaissance, de uitbundigheid van de barok, de neoklassieke stijl en het eclecticisme, de prachtige Ar Nouveau en Art Deco waar Brussel zo voor gekend is tot de modernistische en futuristische gebouwen zoals de UFO.

Ook tuinen komen aan bod met de zeer uiteenlopende typische Italiaanse, Franse en Engelse tuinstijlen.

Close Menu
Boek Hier