Tuinen en parken Tour

© foto Visit.brussels – Jean-Paul Remy

Tuinen en parken tour

Langs prachtige Italiaanse, Franse en Engelse tuinen en parken
26,-
  • De mooiste Italiaanse, Franse en Engels tuinen, parken en vijvers!
  • Langs prachtige Engelse cottages!
  • Ervaar een totaal ander Brussel

Onze fietstocht

 

Deze kant van Brussel zal je met verstomming verbazen. Dat Brussel 1 van de groenste Europese hoofdsteden is wordt hier zeer duidelijk. We fietsen eerst via de prachtige Kruidtuin met zijn Italiaanse, Engels en Franse tuin naar de prachtige groene Ambiorix Square en vervolgens door het populaire Jubelpark onder de prachtige triomfboog door waar we ons even in Parijs of Berlijn wanen.

Nadien komen we in een prachtige Engels landschapspark met  een Ardens tintje door zijn stevige heuvels die speciaal aangelegd zijn voor dit park.

 

Een oud tramspoor omgevormd tot fietspad brengt ons via prachtige wegjes langs een helder stromend riviertje en mooie vijvers naar de indrukwekkende Engelse tuinwijken Logis en Floréal met huisjes allemaal in het geel en groen en alle schilderachtige straatjes genoemd naar volgens en bloemen. Je kan niet geloven dat je hier in Brussel en niet in Engeland bent aan het fietsen bent!

 

Op het dorpsplein van Watermael-Bosvoorde houden we een pauze om nadien onze prachtige tocht verder te zetten naar het Ter Kamerenbos, een uitloper van het Zoniënwoud, 1 van de oudste wouden van België en het enige dat zich zowel in Wallonië, Brussels als Vlaanderen bevindt. De prachtige vijvers van Elsene met daarrond de vele chique statige Art-Nouveau en Art-Decohuizen brengt ons op het levendige Flageyplein. Vervolgens gaan we via de kleurrijke Afrikaanse Matongéwijk, het verborgen Egmontparkje en de prachtige fontein op de Grote Zavel terug naar het beginpunt.

Opgelet! Dit is een zeer heuvelachtige tour! Gebruik elektrische fietsen of goede conditie aanbevolen 

Praktische info

Geniet al van enkele sfeerbeelden

© foto’s Visit.brussels – Jean-Paul Remy

Close Menu
Boek Hier