Scholen

© foto visit.brussels – Antoine Rassart – 2015

Onze speciale tours voor scholen

Voor meer info, aarzel niet om ons te contacteren:

In eigen land is heel wat te beleven. Wij bieden jullie met plezier een leuke uitstap naar Brussel of Leuven aan. Leerrijk en educatief maar toch vooral ook een dag waarin plezier en beleving voorop staan, onze leerlingen hebben al genoeg afgezien en genoeg tijd achter het scherm doorgebracht, tijd om ze terug in contact te brengen met de echte wereld!

Bright Brussel

© foto visit.brussels – Eric Danhier – 2017

Omdat je in 3u met de fiets nu éénmaal meer ziet dan in 3 dagen te voet en omdat men al zoveel voorziene uitstappen heeft moeten annuleren, is het dus fantastisch om zoveel leuks aan bod te laten komen.

Onze gegidste biketour in Brussel, die enkel over verkeersarme en –vrije straten gaat of met een apart fietspad en waar kinderen van 6 jaar vaak probleemloos mee fietsen, toont het beste van vele werelden.

Het is als het ware dat men door 10 verschillende steden fietst. De kleurrijke Afrikaanse Matongébuurt op zich is al een hele belevenis, de volkse Marollen, de chique Zavelbuurt, de Europese wijk met het Reuzenei, de prachtige stripmuren, kleurrijke street-art, groene parken, de museumbuurt (Brussel heeft meer dan 100 musea), de prachtige triomfboog in het Jubelpark met zijn kleurrijke parkieten die in vrijheid leven… zijn allemaal erg divers en boeiend.

Educatief komt men in aanraking met diverse culturen, ziet men het contrast tussen rijk en arm, diverse bouwstijlen van de laatste 1000 jaar, de Europese Unie en haar werking (zowel het parlement, de commissie als de raad komen aan bod), de Belgische instellingen (federaal parlement, het paleis), de verkeersregels, het leven in een grootstad etc…..

Men heeft mogelijks veel uitstappen moeten missen, maar deze uitstap zal veel goed maken. Om de dag helemaal af te maken krijgen ze een gratis warme wafel aan Manneke Pis en is er een halfuur pauze aan de beste frituur ter wereld op het Jourdanplein in de Europese wijk waar ook Angela Merkel en Sophie Wilmes vaste klant zijn, daar kan men eten voor slechts enkele euro’s.     

Het meest interessante is om de tour te doen met vertrek rond 10u à 11u, in de namiddag is er dan nog tijd voor bv een bezoek aan het museum van de Europese geschiedenis (gratis), Parlementarium (over werking EU, gratis) of het Dinomuseum (Museum voor Natuurwetenschappen), maar al deze zaken kunnen ook perfect geïntegreerd worden in de tour.

Lovely Leuven

Ook in Lovely Leuven bieden we mooie boeiende tours aan langs de hoogtepunten van de stad (met aandacht voor de diverse bouwstijlen), de mooiste universiteitsgebouwen (ideaal voor laatstejaars als kennismaking met Leuven), door een middeleeuws dorp, een verborgen paradijsje, het Harry Potterpark, brugjes over het water, de jachthaven etc…. 

We hebben ook een coole street-arttour, al dan niet met workshop, in de aanbieding en dit jaar omdat Leuven de Europese hoofdstad van de Sport (en Innovatie) is, een tour rond het wereldkampioenschap wielrennen dat dit jaar in Leuven plaatsvindt.

Ook hier zijn mogelijkheden om te combineren met een bezoek aan bv het Sven Nijs Cycling centrum (op 25 min rijden met de bus), de Bakala Academy waar de Rode Duivels en andere topsporters zich laten testen (niet vergeten, het EK voetbal komt er aan), Museum M, het historische stadhuis, de universiteitsbibliotheek met permanente tentoonstelling (over vnl WO I en II), ……

© foto visit.brussels – Antoine Rassart – 2015

Magic Mechelen

Last but not least, dé kinderstad van België, Magic Mechelen. Deze stad is de laatste jaren uitgegroeid tot een nieuwe hotspot dankzij haar vlietjes, haar paleizen, haar prachtige kleurrijke gevels (meer beschermde gevels dan in Brugge), de imposante Sint-Romboutstoren, …. Hier is een combinatie met Kazerne Dozin, de Sint-Rombautstoren, Technopolis of het Kindermuseum ideaal.

Wij zijn flexibel en bieden speciale prijzen aan, aangepast aan scholen.

Close Menu
Boek Hier